fbpx

Projecte

Escenari Joan Brossa és la continuïtat de L’Espai Escènic Joan Brossa que va obrir les seves portes el desembre de 1997 de la mà de Jesús Julve “Hausson” i Hermann Bonnín. L’espai, situat a Allada Vermell, era una sala de pocs metres quadrats però d’una gran significació perquè des d’allà s’impulsà la representació de moltes obres de Brossa i la de tots aquells que treballen en les òrbites de la seva ètica i de la seva estètica.

El setembre de 2011 es traslladà a l’edifici de La Seca al carrer Flassaders, adquirint el nom de La Seca Espai Brossa. D’aquesta manera va entrar a formar part de la Xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona.

Set anys després, al setembre del 2018, i amb el nom d’Escenari Joan Brossa inicia una nova etapa, sempre tenint com a referent els seus principis fundacionals, la figura de Joan Brossa i el seu univers.

Escenari Joan Brossa és l’ànima que manté l’esperit de Joan Brossa i la seva poesia escènica, a més de ser un equipament cultural dedicat a les arts escèniques. Un centre de producció i difusió d’activitats interdisciplinàries com ara la dramatúrgia textual, la poesia en escena i la dansa, amb una especial atenció a les arts escèniques parateatrals, és a dir la màgia, el circ, les titelles i ombres xineses i el cabaret.

Escenari Joan Brossa és un espai de recuperació de l’autoria catalana extraviada i un espai de recerca de diàleg i ponts amb les avantguardes, des de l’experimentació i la mirada dels creadors emergents del segle XXI.

Escenari Joan Brossa és un fòrum de reflexió i opinió a l’entorn de les arts escèniques i parateatrals contemporànies i la seva relació amb la societat.

A més, és l’espai des d’on internacionalitzar la figura de Joan Brossa i la seva obra teatral.

Enviament de propostes

Vols fer-nos arribar la teva proposta artística?

Envian’s-la a programacio@escenaribrossa.cat

La Fàbrica

Escenari Joan Brossa, ubicat a l’edifici de La Seca Reial o Reial Fàbrica de Moneda de la Corona d’Aragó, forma part des de 2011 de la Xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura.

Les Fàbriques de Creació són espais reservats per l’experimentació, l’intercanvi, el diàleg i, fins i tot, l’equívoc i el dubte, com a parts indispensables d’un procés creatiu necessari en tota disciplina artística.

Fàbriques de Creació és un programa municipal basat en la transformació d’antics edificis industrials en desús per convertir-los en nous espais destinats a la cultura i l’expressió artística.

Cada fàbrica és un món i s’hi respira un caràcter únic i singular. Tot i aquesta diversitat, tots ells són equipaments dedicats a l’atenció, l’acompanyament i el suport a la creació i l’experimentació artística. Disposen d’espais i recursos per tal de garantir unes condicions bàsiques de treball al llarg del procés creatiu. A més, ofereixen la possibilitat de difondre i exhibir els projectes realitzats i faciliten la seva inserció en el panorama artístic i cultural de la ciutat.

Avui en dia, la xarxa Fàbriques de Creació compta amb onze centres distribuïts per diversos barris de Barcelona. Un total de 30.000 metres quadrats d’antics edificis industrials han sigut reconvertits en espais reservats a la creació i la innovació artística. Malgrat que tots els equipaments són de titularitat pública, cadascun actua amb un elevat nivell d’autonomia.

Pots obtenir més informació a la web de les Fàbriques de Creació.