fbpx

Cicle de lectures dramatitzades de l’obra de Joan Brossa

Activitat gratuïta amb reserva prèvia a info@escenaribrossa.cat


L’obra escènica de Joan Brossa, amb la seva superfície amable i còmplice amb l’espectador, amaga sempre tot un magma de forces ideològiques, tesis de pensament i simbolismes soterrats. Això obliga als intèrprets a fer un tour de force per poder canalitzar l’enigma poètic dels seus personatges.
Com resoldre aquest trencaclosques que en Brossa, amb la seva saviesa, els hi ha regalat -embossant totes les peces dins les breus i poètiques rèpliques de les seves obres teatrals- és el motiu d’aquesta taula rodona. Així farem la cloenda del cicle de Lectures Brossianes 2019.


Cicle de lectures dramatitzades de l’obra de Joan Brossa

Activitat en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa i l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia.

Dimarts 29 de gener a les 18.30 h


INAUGURACIÓ DEL CICLE

Presentació dels tres nous volums d’obra teatral editats per Arola Editors: ‘Poesia escènica XVI: A la recerca d’un mateix’, ‘Poesia escènica XVII: Els 50 cap per avall’ i ‘Poesia escenica XVIII: La realitat i les seves substitucions’.
L’acte serà presentat per Glòria Bordons, vicepresidenta d’estudis de la Fundació Joan Brossa, i comptarà amb la participació d’Alfred Arola, director d’Arola Editors, i Núria León, Héctor Mellinas i Albert Mestres, prologuistes dels nous volums. L’edició de la poesia escènica completa de Joan Brossa té per objectiu posar a disposició del públic lector tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació. Així doncs, la intenció és la de fer reviure la poesia escènica del poeta des de la mateixa concepció que ell en tenia: “jo entenc el teatre com una activitat retreta dintre regions poètiques”.
Durant la presentació es farà la lectura dramatitzada de ‘La Sorra i l’Acadèmia‘, peça que figura al volum ‘Poesia escènica XVI: A la recerca d’un mateix’ i engega el cicle de lectures dramatitzades a partir de textos brossians que tindrà lloc a l’Escenari Joan Brossa en el marc de l’Any Brossa.

LECTURA DRAMATITZADA: ‘LA SORRA I L’ACADÈMIA’

Una divertida reflexió i àcida proposta que planteja la dimensió messiànica de l’intel·lectual creador, un profeta que no pot ser sinó «un interpretador davant els [seus] contemporanis». Quina visió tenia Brossa sobre els intel·lectuals? Com de divertida és la mirada del poeta sobre la realitat cultural barcelonina? ‘La Sorra i l’acadèmia’ ens obre les respostes.
Director Oriol Bertran
Intèrprets Mariona Esplugues, Pol Forment, Albert Miró i Sara Rodríguez

Dimarts 26 de març a les 19 h


LECTURA DRAMATITZADA: ‘LA JUGADA’

Joan Brossa utilitza la metàfora d’una partida com a metàfora del joc. “No ha estat malament aquesta jugada” “hem de jugar” fa que diguin els personatges, ja que en això consisteix la vida. Els homes s’oposen, fan jugades, s’arrisquen, s’estenen paranys que poden ser una guerra, l’isolament o una estafa, com la que dona unitat argumental a aquest magnífic text: ‘La Jugada’.
Directora Laura Rossich
Intèrprets Miriam Bartés, Adriana Galicia, Pol Rosell i Néstor Circolone

Dimarts 28 de maig a les 19 h


LECTURA DRAMATITZADA: ‘EL RELLOTGER’

Qui millor que un rellotger per a saber la fugacitat de l’existència. “Cada dia és un minut”. Anem entrant així, cap al retrat de la figura malaurada, que Brossa construeix emulsionant components que dimanen de l’imaginari popular i que han estat llargament elaborats per la tradició literària. Així veiem que “la vida és un circ, no una novel·la”, ja que en la vida no sol haver arguments ben resolts. Només els 6 clowns que hi apareixen són els únics que aprecien la feina de l’artesà Sabater, perquè saben que “les sabates són un pedestal bonic”.
Director Oriol Bertran
Intèrprets Júlia Morella, Clara Peteiro, Pol Forment i Albert Miró

Activitat gratuïta amb reserva prèvia a info@escenaribrossa.cat

                             

¡Comparteix!

0 comments on “Cicle de lectures dramatitzades de l’obra de Joan Brossa

Comments are closed.