fbpx
VESPRES DE LA BEATA VERGE

D’Antonio Tarantino
Dirigit per Jordi Prat i Coll

Del 19 de febrer al 8 de març de 2020
ESTRENA 19 de febrer

Col·loqui postfunció diumenge 23 de febrer. Amb el director i intèrprets de l’obra i moderat per l’escriptor Màrius Serra. [més info]

Lectura dramatitzada dimarts 25 de febrer a càrrec d’Oriol Genís i Jordi Banacolocha. [més info]

Col·loqui postfunció dimecres 4 de març. Amb la col·laboració de l’Espai Bes, dinamitzat amb Xavier Gimeno. [més info]

Cicle Virtuosos Brossa

MATERIAL DE PREMSA


SINOPSI

El procés de redempció d’un pare amb el seu fill, des d’una espontaneïtat tragicòmica que segurament converteix el protagonista d’aquesta peça en un dels grans personatges del teatre contemporani.

Després de l’èxit de fa quatre temporades, torna aquesta obra protagonitzada per Oriol Genís, nominat a millor actor als Premis Butaca 2016 per la seva vertiginosa interpretació d’aquest text.

Vespres de la Beata Verge és un dels espectacles més personals de Jordi Prat i Coll (Premi Ciutat de Barcelona 2018 per Els Jocs Florals de Canprosa), amb un text magnètic del dramaturg italià Antonio Tarantino. Vespres de la Beata Verge forma part dels Quatre actes profans d’Antonio Tarantino, juntament amb Stabat Mater, que es pot veure ara a La GlevaLa Passió segons Joan i Lluentons.

Espectacle en català

SOBRE L’OBRA

Vaig escriure Vespres de la Beata Verge després d’un succés. Un noi que vivia al meu edifici havia començat a prostituir-se transvestit prop de la caserna Cavalli, on havia fet el servei militar uns mesos abans. Això havia provocat un violent conflicte amb el seu pare, després del qual havia abandonat la llar familiar per anar a viure a Milà. Un dia em vaig assabentar que aquell noi s’havia suïcidat, llançant-se per la finestra.

Aleshores, em vaig inventar una nova versió de la història: el pare, una nit, rep una trucada telefònica del fill, que li confessa la seva intenció de suïcidar-se. El pare comença a inquietar-se. Aquest pare –que és un modest venedor ambulant, un home que juga a cartes, que s’expressa en un llenguatge rude, la llengua dels mercats, la llengua que sol utilitzar per criticar la seva dona i els seus fills– comença a poc a poc a expressar-se en un altre registre. A través de l’ús d’una mena de llengua poètica, intenta acompanyar el seu fill cap a la salvació, en aquest trànsit entre la vida i la mort. Una salvació propera a la imatge del Leteu, el riu de l’oblit, és a dir, una salvació cap a un paradís pagà.

El pare va a recuperar les despulles del seu fill al dipòsit de cadàvers de Milà per tornar-lo a portar a Torí. En aquest moment del drama, el pare truca a totes les portes: a casa d’una comtessa, a un institut religiós, etcètera, per recollir diners per al funeral del seu fill i poder-lo enterrar dignament. L’amor tardà del pare pel fill que ha transgredit les normes socials potser té el poder de redimir la figura mateixa del pare.

Antonio Tarantino
[extret de vesprodellabeatavergine.eu]

LA CRÍTICA DIU

«Segurament és del millor que hi ha en aquests moments a Barcelona»
ALEX RIGOLA

«No vagin a veure Vespres si només es volen distreure una estona. No hi vagin a desconnectar. Quan surtin voldran respirar, mastegar, besar, fumar, beure, menjar, cardar.»
MÀRIUS SERRA – LA VANGUARDIA

«El que fa aquí Oriol Genís no és d’aquest món»
ANDREU GOMILA TIME OUT

«És precisament en la teatralitat extrema de Genís on rau la seva força, el seu carisma, la seva enorme personalitat, en un panorama teatral on sembla que la majoria dels actors siguin intercanviables.»
ORIOL PUIG TAULÉ NÚVOL

«Seixanta-cinc minuts d’instants plens de teatre»
ESTEVE MIRALLES – NÚVOL

FITXA ARTÍSTICA

Autor Antonio Tarantino
Traducció Albert Arribas
Direcció Jordi Prat i Coll
Repartiment Oriol Genís i Roger Vilà
Escenografia i vestuari Ricard Prat i Coll
Il·luminació David Bofarull
So Damien Bazin
Fotografia David Ruano
Caracterització Toni Santos
Construcció d’escenografia Castells Planas
Producció executiva Noemí Figueras
Distribució Centaure produccions
Amb el suport de Nau Ivanow i Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia
Agraïments Anna Güell, Òscar Castellví, Eulàlia Planes, Pako Boza, Anna Estany, Núria Dardinyà, Xavi Ripoll, Sala Trono i tots els micromecenes de Verkami
Amb el suport especial de Dorotea Casas, Francesc Llauradó, Maria Oliver i Carme Sansa
Escenografia patrocinada per Carme Badia i Mutlló

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19.00 h
Preus Dimecres i dijous: 15€. Divendres, dissabte i diumenge: 20€

Durada 65 minuts

XARXES SOCIALS

#vespresbeataverge

  • Vespres de la Beata Verge de l'autor italià Antonio Tarantino dirigit per Jordi Prat i Coll amb Oriol Genís al Escenari Joan Brossa

19 febrer de 2020 — 8 març de 2020
20:30

Sala Joan Brossa

Director Jordi Prat i Coll

¡Comparteix!