fbpx
PRUNA

FESTIVAL GREC 2020 “De grec a grec”
De col·lectiu Nins
Premi Adrià Gual 2019

Del 21 d’abril al 9 de maig de 2021
ESTRENA 21 d’abril

Diumenge 25 d’abril: col·loqui postfunció a càrrec de Pilar Polo, psicòloga i responsable de les relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet.
La Fundació Vicki Bernadet treballa en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar.
Diumenge 2 de maig: col·loqui postfunció a càrrec de Vicki Bernadet, víctima d’abusos en la seva infància i fundadora de la Fundació que duu el seu nom.
Diumenge 9 de maig: col·loqui postfunció a tres bandes amb les companyies del teatre que han abordat els abusos a menors en entorns familiars des de diferents muntatges. Amb la participació de la companyia de Serà el nostre secret (Daniela Feixas i Marta Montiel), d’El Nino (Joan Casas i Loredana Volpe) i de Pruna (Queralt Riera, Annabel Castan, Laura Calvet, Momó Fabré i Carlos Gallardo).

MATERIAL DE PREMSA

SINOPSI

Una nena que es diu Pruna, i que també és una dona que es diu Pruna.
Té una vida normal, un entorn normal i un secret que fa mal i destrossa per dintre.
Aquesta obra és un conte barrejat de testimonis reals, que ens mostra la realitat dels abusos infantils. I també ens mostra una vida de tantes. I ens fa riure, emocionar-nos i en algun moment ens encongeix el cor.
Amb poesia, amor i tendresa. Amb música, objectes i llums. Amb tota la nostra voluntat de contribuir a fer una societat millor.

SOBRE LA DRAMATÚRGIA

La Pruna és una nena violada. Lacompanyarem en dos moments vitals importants. De petita i dadulta. L’últim premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre propicia en l’espectador un seguit de sensacions i reflexions crues i clares.
Aquesta obra és fruit d’una recerca de materials sobre el tema dels abusos infantils. Ens hem adonat que vivim d’esquena a una realitat que afecta a un de cada cinc infants. El 20% de la societat pateix, ha patit o patirà abusos sexuals durant la infància.
Ens adonem, en la nostra recerca, que no sabem res de res i que al nostre cap les dades sobre aquest tema s’endrecen de manera imprecisa i desordenada perquè ens és massa dolorós afrontar la veritat.
Pruna és una obra crua i poètica. Hem posat el cor al servei de la peça i esperem estar a l’alçada de tots els testimonis que ens han regalat la seva intimitat d’una manera tan generosa. La veritat, l’amor, el reconeixement, la responsabilitat són els nostres pilars. La voluntat artística i la creació d’una peça escènica contemporània de qualitat, el nostre motor.
Les eines que fa servir la companyia són un text contemporani nou, una escenografia de Jose Menchero, unes músiques de Joan Alavedra i un titella de Carlos Gallardo que representa l’ombra de l’abús, l’abusador, el silenci i el fum. I que ha estat creat a partir de dibuixos de nens i nenes i de sensacions i de testimonis i dolors.
La Pruna vol fugir de la realitat i afegir una dimensió poètica a les situacions que veureu a l’escenari. Tot passa en un espai que és una gran habitació amb una gran catifa que sembla una gran llengua. El públic envolta l’acció i de vegades la línia que els separa de l’espai escènic desapareix.
Un muntatge que es desenvolupa entre el món real i un univers poètic, i que toca el tema de la violència contra la canalla d’una manera nova. Sense cercar el realisme, però amb una veracitat transparent, i ens situa a tots nosaltres al centre del conflicte.

Pruna va obtenir l’any 2019 el premi Adrià Gual, amb el qual l’Institut del Teatre impulsa projectes d’escenificació que combinin qualitat, professionalitat i creativitat.

Espectacle en català

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i dramatúrgia Queralt Riera
Interpretació Laura Calvet, Annabel Castan
Manipulació del titella Carlos Gallardo, Momó Fabré
Escenografia Jose Menchero
Concepció sonora Joan Alavedra
Disseny de llums Conchita Pons
Disseny del titella Carlos Gallardo
Construccció del titella Carlos Gallardo, Momó Fabré
Vestuari Teté Company
Fotos i vídeo Joan Gastó
Assessorament Vicki Bernadet
Ajudant de direcció Jordi Font
Producció executiva Raül Perales
Producció Col·lectiu NINS

Una creació escènica impulsada pel Col·lectiu NINS, a partir d’una idea original de la Laura Calvet.
Amb la col·laboració del Centre Cívic Cotxeres Borrell.

HORARIS I PREUS

Horaris De dijous a dissabte a les 20 h i diumenge a les 19 h
Si us plau, arribeu al teatre amb suficient antel·lació. Per respecte als intèrprets, la sala es reserva el dret d’admissió un cop començada la funció.

Preus Dimecres i Dijous: 15€. Divendres, dissabte i diumenge: 20€

Durada 60 minuts

XARXES SOCIALS

#pruna
Instagram de Col·lectiu NINS

  • Pruna de col·lectiu Nins escrita per Queralt Riera. Premi Adrià Gual 2019 participa al festival Grec 2020 Grec a la ciutat Escenari Brossa

21 abril de 2021 — 9 maig de 2021
20:00

Sala Joan Brossa

Directora Queralt Riera

¡Comparteix!