fbpx
ELS SOMNÀMBULS

De Llàtzer García

Inspirat en Design for living de Noël Coward

Del 16 de setembre al 4 d’octubre
ESTRENA 16 de setembre

ACTIVITATS RELACIONADES
10 de setembre a les 18h: Trobada virtual amb l’autor Llàtzer Garcia. Organitza recomana.cat. Més informació a https://teatrezoom.recomana.cat/

#compromís

MATERIAL DE PREMSA


SINOPSI

Els somnàmbuls és la història de dos joves amics: en Genís i en David, als quals ràpidament s’afegeix la Laura. Una amistat a tres que va buscant fórmules d’una possible felicitat en diferents esquemes de relació. L’amistat entre ells s’anirà esquerdant quan l’amor —com l’entenem en la nostra societat— i la gelosia —com la vivim en la nostra societat— ho devorin tot. El dramaturg Llàtzer Garcia signa una obra inspirada en Design for Living de Noël Coward i en pel·lícules de Truffaut i Godard, i ho transforma en una comèdia que ens parla de l’amor i del viure la vida minut a minut.

Espectacle en català

LA CRÍTICA DIU

“Una magnífica comèdia sobre l’amor a tres bandes” Santi Fondevila (Diari Ara)

“Brillan David Marcé, Genís Casals i Laura Pujolàs. Otro bravo para Llàtzer Garcia, que nos hace el regalo de que parezcan sencillos tanto el texto como la puesta en escena.” Marcos Ordóñez (El País)

“Les interpretacions són autèntiques, sinceres, de nota. Direcció acurada i esplèndida” Oriol Osan (Núvol)

“Volvamos ya al teatro. Els somnàmbuls puede ser un pretexto excelente” Sergi Doria (ABC)

“Garcia construeix de manera brillant una comèdia deliciosa” Dani Chicano (Recomana)

“…Una tràgicomedia d’aquelles per somriure…” Gemma Busquets (El punt/Avui)

NOTA DE L’AUTOR

Comèdia íntima en tres actes
Inspirat en Design for living de Noël Coward

Contempleu-nos clarament com a éssers humans, com a éssers humans una mica peculiars si voleu, i no tingueu prejudicis per la nostra falta de gràcia social.

Gilda a Design for living

Quan els banyolins de Punt Produccions i els gironins de La Planeta em van demanar que busqués una comèdia per dirigir de seguida em va venir al cap el nom del fill natural d’Oscar Wilde: Noël Coward. A Coward sempre se l’associa a l’alta comèdia anglesa, aquella de salons dels anys trenta, de xampany i talons, d’esmòquings i confeti, en resum, teatre burgès, frívol i sense cap tipus de compromís. I si bé és veritat que tots aquests elements apareixen al seu teatre, no s’ha d’oblidar que les seves obres acostumaven a produir escàndol entre les audiències més conservadores, fins al punt de considerar-lo un autor radical, immoral, gairebé subversiu. Ja als anys seixanta, autors com Harold Pinter o Tom Stoppard el van reivindicar com a mestre de la gran comèdia i del subtext.

Revisant les comèdies i els drames de Coward, vaig redescobrir Design for living, una de les seves millors peces. Aquesta comèdia és un cant a l’amor i a la joia de viure i alhora et deixa un regust amarg, especialment per les presències que hi apareixen; persones que no es poden adaptar de cap manera a les normes de la societat i que estan voluntàriament tancades a una mena de llimbs adolescent, a una mena de son etern. Design for living ens ha servit de base per crear Els somnàmbuls, una tragicomèdia a partir del clàssic de Coward. Aquesta nova peça ens explica la història de la Laura, en David i en Genís, un trio d’amics que van buscant fórmules de possible felicitat en diferents esquemes de relació, i que es qüestionen descaradament els seus afectes i emocions i els estralls que causa el pas del temps. L’amistat entre ells s’anirà esquerdant quan l’amor -com l’entenem a la nostra societat- i la gelosia -com la vivim a la nostra societat- ho devori tot plegat.

Els somnàmbuls manté part de l’estructura de l’original però essencialitza la trama centrant-se només en els tres personatges principals. El que és important és conservar l’esperit de l’obra de Noël Coward: una comèdia que ens parla de viure la vida minut a minut i que esdevé una crítica contra la institució de la parella. I és que és molt saludable tornar a aquestes històries que et recorden que, malgrat tot, val la pena viure.

Llàtzer Garcia


FITXA ARTÍSTICA

Direcció i dramatúrgia Llàtzer Garcia
Intèrprets
Genís Casals, David Marcé i Laura Pujolàs
Espai escènic
Lluís Nadal “Koko”
Vestuari
Tere Solà
Il·luminació
August Viladomat
Espai sonor
Marc Paneque i Arnau Nadal
Producció tècnica
Punt de Fuga
Ajudant de direcció i producció executiva
Arnau Nadal
Assistent de direcció
Maria Cambil
Assessorament de cos
Alba Carretero
Fotografia
Paco Amate i Sílvia Poch
Coproducció
Mithistòrima Produccions S.L., Sala La Planeta i Punt Produccions S.L.
Amb el suport de ICEC, Ajuntament de Girona i Diputació de Girona

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h
Preus Dimecres i dijous: 15€. Divendres, dissabte i diumenge: 20€

Durada 90 minuts

XARXES SOCIALS

#Somnambuls

  • Els somnàmbuls de Llàtzer Garcia a partir de Design for living de Noel Coward

 

16 setembre de 2020 — 4 octubre de 2020
20:30

Sala Joan Brossa

Director Llàtzer Garcia

¡Comparteix!