fbpx
Coloma

cia. Entremars
de Marina Collado

Del 28 d’abril al 16 de maig 2021
ESTRENA 28 d’abril

MATERIAL DE PREMSA

SINOPSI

Coloma és una obra cronològica que transcorre en un temps concret: dels darrers anys del franquisme fins a principis del segle XXI. És el relat de tota una generació illenca, que va forjar el seu caràcter i la seva particular visió del món a partir d’uns esdeveniments històrics de gran transcendència, com la transició espanyola i el boom turístic a les Balears.
El nom de la protagonista dona nom a l’obra. No és un nom qualsevol, és un símbol. Na Coloma és una al·lota que evoluciona com ho fa el seu voltant i el temps que li ha tocat viure. Ella és el retrat d’una dona, d’una família i d’una societat mallorquina que s’ha d’enfrontar a la seva època i al xoc cultural i ideològic que suposa el turisme.
La història va néixer a partir d’una conversa amb ma mare. Jo volia escriure sobre Mallorca, la seva gent i les seves tradicions. Volia parlar sobre les meves arrels i per això vaig fer seure a ma mare perquè em parles d’ella, de la seva infància, del que li havien explicat dels seus avantpassats… I el primer que li va sortir, va ser:
– Ui, de sa meva infància? No record moltes coses, ara mateix s’única imatge que tenc és de jo asseguda a una cadira menjant pipes m’entres la resta girava al meu voltant.
I amb aquesta imatge, vaig començar a escriure. És una historia sobre una Mallorca, rural i pagesa, que transitava cap al que és ara: una illa en procés de globalització dedicada 100% al turisme. La vida de la protagonista s’explica a través de diferents moments de la seva vida, però sobretot a través de dotze personatges que l’acompanyen des de la seva infantesa fins a l’edat adulta.
És una peça atrevida, complexa i difícil d’etiquetar. No és un monòleg malgrat que una sola actriu interpreta els 12 personatges de l’obra. L’originalitat de Coloma resideix en el fet que el públic té un paper molt actiu en la narració. Els espectadors, lluny de ser passius, hauran de fer ús de la seva imaginació per fer un viatge en el temps, i així entendre millor el seu bagatge cultural.

MARINA COLLADO BENNASAR
(actriu, dramaturga i productora de Coloma)

Espectacle en català

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i interpretació Marina Collado Bennasar
Direcció
Montse Bonet
Il·luminació
Albert Vizcarro
Espai sonor
Macià Vives
Disseny gràfic Marina Collado Bennasar
Fotografia Catalina Bover
Vestuari Bel Gomila (Boyle)

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte a les 19:30 h i diumenge a les 18 h
Si us plau, arribeu al teatre amb suficient antel·lació. Per respecte als intèrprets, la sala es reserva el dret d’admissió un cop començada la funció.

Preus dimecres i dijous 13€. divendres, dissabte i diumenge: 18€

Durada 70 min

XARXES SOCIALS

#Coloma

  • Coloma de la cia. Entremars amb direcció de Montse Bonet a l'Escenari Brossa

28 abril de 2021 — 16 maig de 2021
19:30

Directora Montse Bonet

¡Comparteix!