fbpx
CARROUSEL (O L’AVARAMENT DE LA BALENA)

De Carla Torres Danés

Del 18 de març al 5 d’abril
ESTRENA 19 de març
FUNCIÓ PRÈVIA 18 de març

Itinerari Joves Brossa

MATERIAL DE PREMSA

SINOPSI

Dues adolescents es troben a les urgències d’un hospital, mentre una d’elles espera saber el veredicte sobre si ha contret alguna malaltia de transmissió sexual, després d’haver jugat al carrousel.
Què li diríem a la nostra millor amiga, si hi poguéssim tenir una conversa, després de la seva mort? Quines preguntes li faríem, si sabéssim del cert que tenia problemes amb la vida? És l’amor prou poderós per esborrar les fronteres entre la mort i la vida?
L’adolescència -primer pas de l’abandó de la infantesa per formar part de l’adultesa-,  és una etapa on els desitjos conviuen amb la por, i la construcció de la identitat individual amb la necessitat de pertinença al grup. El joc de La ballena azul, el bullying, la salut mental, els límits de l’amistat (i tants altres temes) treuen el cap de matinada, en una sala d’espera estranya, on tot i tothom hi és absent, tot i tothom excepte elles: la Mire i la Xènia, que es diran allò que mai no van ser capaces de dir-se per combatre el fred de la vida.

Espectacle en català

NOTA DE L’AUTORA I DIRECTORA

A vegades, sembla que els joves estem tan embriagats de vida, que som impermeables a la mort; però en realitat la mort i la vida, tots sabem que són el mateix, tot i que a alguns ens costi admetre-ho. Carrousel (o l’avarament de la balena) presenta dues noies molt joves que comparteixen un passat ple d’experiències viscudes i que busquen la manera de poder compartir el present, una des de la vida i l’altra, des de la mort.
Quan estimem de debò i algú esdevé peça imprescindible en el nostre mapa de la vida, perviu en nosaltres tot i que ja no hi sigui. Per això lluiten la Mire i la Xènia, per trobar la pau en aquest nou estat, que es neguen a no compartir. La mort, sempre està tenyida de moltes preguntes, i encara més, si ha estat decidida i executada per voluntat pròpia. Diuen els experts que els qui es suïciden, ho fan perquè en aquell moment no troben altra sortida i que, assumir-ho, és el punt de partida pels familiars i amics, per començar a elaborar un dol, un dol potser més difícil que els altres.
Amb el pretext de certes realitats terriblement colpidores que omplen els diaris sobre els adolescents avui –el bullying, el joc de la Ballena Azul o el Carrousel-, empatitzem amb  les mirades contraposades de les dues protagonistes i sobretot, comprenem que tot allò que ens passa, ens conforma; i que moltes vegades no tenim els recursos necessaris per afrontar-nos a algunes vivències. En aquest sentit, la societat, com a oceà que acull aquestes realitats i fins i tot, les genera, és responsable de qüestionar-se l’status quo i d’oferir respostes al món líquid de valors i ambicions.
Carrousel (o l’avarament de la balena) proposa una conversa pendent i decisiva, per tal que dues ànimes bessones, puguin seguir el seu trajecte vital o (in)finit amb la tranquil·litat que tots desitgem fer-ho. La trobada de les protagonistes, intercalada per moments crucials del seu passat compartit, ens convida a reflexionar sobre la pèrdua, el judici de valor, la identitat, el llindar entre la salut i la malaltia mental, l’ús de les xarxes socials i l’amor com a únic motor possible de la vida.
L’obra és un crit a l’esperança que el diàleg sempre és preàmbul d’un millor viure. Que les converses pendents i les paraules no dites, fan créixer els fantasmes i espanten la pau. Que tots tenim secrets que expliquen gran part de la nostra història. I que algunes ferides, no cicatritzen mai del tot, i això, només pot sublimar-se estimant qui som i assumint la petitesa humana.

Carla Torres Danés

FITXA ARTÍSTICA

Text i direcció Carla Torres Danés
Intèrprets Lídia Casanova i Marta Bessa
Dissenys de llums i de so Iker Rañé
Escenografia Laia Girbau Canet
Disseny de vestuari Macarena López
Fotografies i disseny de cartell Júlia Garcia Font
Producció executiva Mireia Isal Serna
Cap de producció Lídia Casanova

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte a les 20.00 h i diumenge a les 18 h
Preus Dimecres i dijous: 13€. Divendres, dissabte i diumenge: 18€

Durada 90 minuts

XARXES SOCIALS

#Carrousel
Instagram @carrousel_o_ab

  • Carroussel de Carla Torres Danés amb Lídia Casanova i Marta Bessa al Escenari Joan Brossa

18 març de 2020 — 5 abril de 2020
20:30

Sala Palau i Fabre

Directora Carla Torres Danés

¡Comparteix!