fbpx
LABERINT STRIPTEASE

Cabaret inspirat en l’obra “Strip-tease i teatre irregular” i els poemes visuals de Joan Brossa

De cia. Roberto G. Alonso

REPROGRAMANT…

#segell

MATERIAL DE PREMSA

SINOPSI

Quan des de l’Escenari Brossa se’m van proposar crear un espectacle a partir del llibre “Strip-tease i teatre irregular” em va envair una gran emoció i alhora una forta sensació de vertigen. Emoció per l’oportunitat d’abordar una figura amb la personalitat i l’obra d’un artista tan prolífic com Joan Brossa i vertigen per les mateixes raons. Lloar l’extensa i productiva obra de Brossa es sobrer, per tothom és coneguda i reconeguda.
Com a creador i com a intèrpret no podia perdre l’ocasió d’enfrontar-me a un repte majúscul com aquest. Com enfrontar-me a ella? Com reinterpretar les seves paraules? Com descontextualitzar-lo del seu temps per apropar-lo al nostre? Com no perdre el seu compromís polític? Com no trair el seu esperit crític? Com conservar el seu humor corrosiu? Per fortuna la resposta a totes aquestes preguntes eren al propi Brossa. La lectura, no només del llibre ja esmentat, sinó d’algunes de les seves obres teatrals, dels seus poemes o dels seus altres textos i, sobretot, les seves poesies visuals han estat una font d’inspiració evocadora i inesgotable.
Dansa, teatre, acrobàcia, música, cant, play-back, transformisme, striptease… Amb tots aquests elements en joc, vaig tenir clar que el format de l’espectacle havia de ser el d’un cabaret, no podia ser d’una altra manera, per elecció i gust personal, però també per la relació que aquest gènere, anomenat parateatral, manté amb Brossa.
No vull deixar de dir que aquest emocionant viatge no hagués estat possible sense la complicitat i l’entrega de tots i cada un dels membres que formen part d’aquest espectacle, els que veuran a l’escenari i els que no veuran.
Així doncs, senyores i senyors, passin, seguin i gaudeixin, o no, de la nostra proposta, juguin amb nosaltres a canviar l’òptica de visió, a despullar la realitat, a transvestir-la per veure-hi clar. Però sigui com sigui, permetin demanar-los-hi un favor, no se’n vagin igual que han entrat, perquè com sempre deia Brossa que també sempre deia Fregoli; “l’art és vida, i la vida, transformació”.

Roberto G. Alonso

Espectacle en català

LA CRÍTICA HA DIT…

“Laberint Striptease respira un aire inequívoc de cabaret alemany (..) una peça directa, carregada de metàfores, evidents i esclatants.”
Jordi Bordes – El Punt Avui

“…la virtut de ‘Laberint striptease’ subjau a donar-nos una interpretació de l’univers brossià nítida i conscienciosa”
Manuel Pérez Muñoz – El Periódico

“Laberint Striptease és un espectacle ideal per apropar-se a l’obra de Brossa des de la nocturnitat que permet el cabaret.”
Oriol Puig Taulé – Núvol

“Tot l’univers Brossa queda plasmat en objectes que agafen personalitat pròpia en un homenatge sentit i burlesc perfectament apte per a qui conegui aquest univers i per a qui no.”
Toni Polo – Recomana.cat

“Alonso consigue plasmar su visión tanto sobre el autor como sobre su trabajo y, al mismo tiempo, hilvanar un espectáculo perfectamente urdido dentro del cabaret como género.”
Fernando Solla – En Platea

“Món canalla que reneix com si mai no hagués estat castrat per la cultura oficial.”
Juan Carlos Olivares – Time out

“Magnífica proposta totalment recomanable.”
Miquel Gascón – Voltar i voltar

“A Brossa li hagués encantat. Alonso composa a Laberint Striptease, un seguit d´escenes, d´imatges, de seqüències que van teixint un espectacle fascinant.”
Ferran Baile – Recomana.cat

“El que està clar és que Joan Brossa hauria aplaudit l’espectacle fins a fer-se mal a les mans. L’execució de l’espectacle, ideat i dirigit pel propi Alonso, és impecable…”
Carles Armengol Gili – Teatre Barcelona

FITXA ARTÍSTICA

El músic Jordi Cornudella
La cantatriu
Elena Martinell
La ballarina stripteasista
Laura Marsal
El santimbanqui
Davo Marín
MC Clown
Roberto G. Alonso
Dramatúrgia, direcció i coreografia Roberto G. Alonso
Direcció musical i arranjaments Jordi Cornudella
Concepció de l’espai escènic Roberto G. Alonso
Disseny d’il·luminació
Albert Julve
Disseny i construcció d’escenografia
Víctor Peralta i Tony Murchland
Vestuari
Roberto G. Alonso i Víctor Peralta
Atrezzo Víctor Peralta
Coordinació de l’equip artístic
Joan Solé
Producció Escenari Joan Brossa i cia. Roberto G.Alonso

Agraïments: Fundació Joan Brossa, Quim Manyós i Clara Manyós, Rèquiem for Evita i Família Marsal Baulenas.

HORARIS I PREUS

Nous horaris De dimecres a dissabte a les 20 h i diumenge a les 19 h
Preus Dimecres i dijous: 15€. Divendres, dissabte i diumenge: 20€

Durada 1 h 30 min

XARXES SOCIALS

#laberintStriptease
https://www.instagram.com/ciarobertogalonso/
https://twitter.com/ciargalonso

  • Laberint striptease, basat en l'obra de Joan Brossa del coreògraf Roberto G. Alonso

 

4 novembre de 2020 — 22 novembre de 2020
20:30

Sala Joan Brossa

Director Roberto G. Alonso

¡Comparteix!