fbpx
LA RUTA DE LA PALTA

FESTIVAL GREC 2020

De Projecte Ingenu

Del 9 al 13 de desembre de 2020
ESTRENA 9 de desembre

MATERIAL DE PREMSA


SINOPSI

La companyia resident a la Nau Ivanow Projecte Ingenu, conjuntament amb un grup d’actors, actrius, ballarins i ballarines xilenes, proposen un viatge per la història compartida entre Catalunya i Xile: des de la celebració de les seves derrotes (11 de setembre), les nombroses onades migratòries o exilis entre un i altre, el passat dictatorial recent, les tortures i les protestes de la tardor, tant a la plaça Urquinaona de Barcelona com a la plaza Italia de Santiago de Xile.

La palta és el nom xilè per a l’alvocat. Quan fa dos anys Projecte Ingenu viatja a Santiago de Xile en un intercanvi artístic a l’Espacio Checoeslovaquia, es troba en plena vaga de consum de palta: els preus de l’alvocat havien assolit uns màxims històrics que el feien inassumible als autòctons. L’especulació havia arribat al consum d’un aliment bàsic per als xilens per culpa de l’exportació massiva del producte a Europa i als Estats Units. Al mateix temps, aquí es lloava sobre manera l’alvocat per les seves propietats nutricionals i se l’incloïa en totes les dietes vegetarianes, veganes i superhealthy. Es feia evident que la colonització no havia acabat, tal com expliquen els llibres d’història, senzillament havia canviat de forma.

La ruta de la palta és un viatge que va des d’un restaurant vegà ple de turistes a les Rambles de Barcelona, fins a indrets desertitzats per culpa del conreu extensiu de l’alvocat xilè. Des de la privatització de l’aigua per part de Pinochet, fins als efectes del canvi climàtic al pantà de Siurana; des de les cançons de  Víctor Jara fins a les d’Ovidi Montllor; de Violeta Parra fins a Maria del Mar Bonet; de Joan Brossa a Nicanor Parra; des de l’assassinat de Salvador Allende al de Salvador Puig Antich; des de la plaça Urquinaona a la plaza Italia; des de preguntar-nos com de compartida és la nostra història, fins a celebrar-ho.

Espectacle en català i castellà

SOBRE LA COMPANYIA

Projecte Ingenu és una companyia catalana nascuda fa cinc anys amb una visió profundament humanista del teatre. Fins ara han portat a escena la seva Trilogia Shakesperiana (Hamlet, Romeu i Julieta i Vaig ser Pròsper) i la Trilogia de la Insatisfacció (Yerma, InFaust i La Dona Pantera).

FITXA ARTÍSTICA

Una creació de Projecte Ingenu
Direcció Marc Chornet Artells
Interpretació Georgina Avilés, Cristian Chaparro, Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat, Xavier Torrai Gerard Marsal
Escenografia Marc Chornet Artells
Vestuari Projecte Ingenu
Música i Espai Sonor Gerard Marsal
Disseny de so Xavier Calvet i Gerard Marsal
Il·luminació Marc Chornet i Pol Queralt
Responsable tècnic Xavier Calvet
Fotografia David Ruano
Producció Nau Ivanow, amb el suport del Grec 2020 Festival de Barcelona i la col·laboració d’Espacio Checoeslovaquia

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte a les 20 h i diumenge a les 19 h
Preus Dimecres i Dijous: 15€. Divendres, dissabte i diumenge: 20€

Durada 1h 35 min

XARXES SOCIALS

#larutadelapalta

  • La ruta de la palta de Projecte Ingenu dins del Festival grec 2020 De Grec a Grec al Escenari Brossa

9 desembre de 2020 — 13 desembre de 2020
20:00

Sala Joan Brossa

Director Marc Chornet

¡Comparteix!