Ajuts a la creació literària de Barcelona Ciutat de la Literatura: Beques Carme Montoriol

Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO amplia els ajuts a la creació literària amb les noves Beques Carme Montoriol dirigides a dramaturgs

– Aquestes beques, amb un import total de 12.000€, se sumen a les ja existents Beques Montserrat Roig, i reforcen els ajuts a la creació literària.

– El nom de les beques ret homenatge a la dramaturga, traductora i poeta barcelonina Carme Montoriol (1893-1966), que va estrenar amb èxit diverses obres a Barcelona durant els anys trenta. ​

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), dins el programa de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, posa en marxa les noves beques Carme Montoriol d’ajut a la creació literària teatral. Aquests ajuts se sumen als ja existents, les beques Montserrat Roig, que van néixer l’any 2017, i que arriben enguany a la seva 3a edició. Atesa la important presència d’ escriptors i escriptores de dramatúrgia a les darreres convocatòries d’aquests ajuts, i tenint en compte tant el bon moment que aquest gènere gaudeix a la ciutat, com la manca d’ajuts específics en aquest camp, Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO ha considerat la importància de donar suport de manera específica als dramaturgs a través d’ uns ajuts independents de les Beques Montserrat Roig.

L’import destinat a aquests ajuts suma un total de 12.000€, que s’afegeixen als  60.000€ destinats a les Beques Montserrat Roig. En aquest cas, seran un total de 4 les beques que s’ oferiran, i 4 els espais singulars de la ciutat on els guanyadors treballaran durant un període de dos mesos cadascun: Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre Tantarantana, tots ells equipaments teatrals de la xarxa de Fàbriques de Creació.

A partir del 23 de novembre, i fins al 21 de desembre d’aquest any, s’obrirà la convocatòria on s’hi podran presentar tots aquells dramaturgs, que tinguin com a mínim una obra estrenada, i presentin un projecte d’escriptura.

+ info

¡Comparteix!

0 comments on “Ajuts a la creació literària de Barcelona Ciutat de la Literatura: Beques Carme Montoriol

Comments are closed.